image description
share it!

Education (in Danish)

Tilmelding til Dialog med Afghanere

 

I forbindelse med dokumentarfilmen Mit Afghanistan – Livet i den forbudte zone blev ti civile afghanere hver udstyret med et lille kamera. De sidste tre år har disse mænd, kvinder, unge og gamle filmet deres hverdag i den krigshærgede provins Helmand i det sydlige Afghanistan. Afghanerne fortsætter med at filme deres liv, frem til de allierede styrker har trukket sig ud i 2014.

 

Nu kan danske gymnasieelever og hf-elever få en unik mulighed for at komme i direkte kontakt med civile afghanere fra Helmand-provinsen og på nærmeste hold få indtryk af det land, som Danmark har været engageret i i mere end ti år.

 

Tilmeld klassen til Dialog med Afghanere og få mulighed for at stille almindelige afghanske borgere spørgsmål om alt det, klassen gerne vil vide mere om. Det kan fx være emner som hverdagsliv, køn, uddannelse, om at leve i en krigszone, syn på de fremmede tropper, Taliban osv.

 

Dialogerne vil foregå fire gange i løbet af de næste to år i nogle udvalgte tidsrum. Dialogerne løber hver gang over en periode på 14 dage:

 

1 gang: marts 2013
2 gang: oktober 2013
3 gang: februar 2014
4 gang: oktober 2014

 

Ti klasser ad gangen kan deltage i dialogen, og det er de første 10 klasser, der tilmelder sig, der får mulighed for at stille spørgsmål og få svar fra afghanerne.

 

Hver klasse kan med udgangspunkt i fx hjemmesiden http://myafghanistan.dk, undervisningsforløbene på DR Gymnasium, filmen Mit Afghanistan – Livet i den forbudte zone på Filmstriben eller egen nysgerrighed stille op til 10 spørgsmål til afghanerne. Både spørgsmål og svar skal oversættes til engelsk via projektets kontaktpersoner Henrik Grunnet eller Cecilia Valsted på [email protected], så der er responstid på højest 14 dage. Spørgsmålene bliver besvaret via video, Skype eller på skrift.

 

Tilmeld din klasse på Myafghanistan.dk/education – de der tilmelder sig først kommer med i projektet – der er plads til ti klasser per gang.

 

Tilmelding